Kultursnickeriet

Kultursnickeriet

MED KÄNSLA FÖR TRÄ

Specialister på snickerier som förr


Till oss vänder du dig för tillverkning av alla typer av snickerier i massivt trä. Oftast tillverkar vi byggnads- och finsnickerier till äldre byggnader men även till moderna hus där en äkta känsla av trä önskas i exempelvis dörrar och inredning. Vi vänder oss både till dig som privatkund och till företag och institutioner.

Vi har valt att inrikta oss mot det som snickerier förr i tiden sysselsatte sig med - snickerier i massivt trä. För att få rätt känsla och kvalité bearbetas träet med traditionella maskiner och verktyg. Vi vårdar vårt gemensamma byggands- och snickeriarv. Det kallar vi för kultursnickeri.

Kultursnickeriet är fullt utrustat med en blandning av moderna och äldre maskiner och handverktyg. De moderna maskinerna är dock traditionella på så sätt att de utför moment på samma sätt som maskiner i snickerier gjort under lång tid (som att såga, hyvla och svarva) men är utrustade med moderna säkerhetsfunktioner. Vi har även ett komplett måleri som är inriktat på traditionella, penselmålade färger.

Snickeriet finns på Öland, mitt mellan hav och alvar, men våra kunder finns över hela landet.

Till oss är du välkommen med både stora som små projekt.

Kompletta utvändiga fönsterfoder färdigstrukna med linoljefärg redo för transport till kund.

Vår tanke

Trä har alltid varit ett viktigt byggnadsmaterial i vårt land. Trots det kan det vara svårt att få tag på bra träbyggnadsdelar till sitt hus gjorda på gammalt sätt i massivt trä av hög kvalité. Det mesta är tillverkat av fingerskarvat trä, plast, aluminium eller av olika sorters skivmaterial.

Vår idé och arbetsglädje består i att tillverka delar till byggnader i riktigt trä på riktigt sätt. Känslan i en handgjord dörr bestående av massiv furu av högsta kvalité är svårslagen.

För att kunna tillverka snickerier så som vi vill ha dem har vi byggt upp vårt Kultursnickeri från grunden. Vi har med omsorg fyllt snickeriet med kunniga medarbetare, traditionella maskiner, handverktyg och letat upp virke av högsta kvalité.

Vi hoppas och arbetar för att överträffa dina förväntningar.

EN UNIK PLATS

Kultursnickeriet


På Öland nära både alvar och hav finns vårt snickeri. Här ritar, tillverkar och målar vi snickerierna. Från oss skeppar vi sedan snickerierna till dig oavsett var du bor i vårt land.